Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask gresskaret godt og bak det i ovnen på 175°C i 1 time. Da er det lettere å skjære i det etterpå.

    Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Behold skallet på og skjær gresskaret deretter i terninger.

    Ha gresskarterningene over i kokende buljong sammen med løk.

    Kok i noen minutter til terningene er møre.

    Hell av kokevannet, men ta vare på det.

    Mos gresskar og løk med en potetmoser eller en gaffel.

    Spe med kraft og fløte til du har fått passe konsistens.

    Smak til med finhakket chili og revet frisk ingefær.

    Pynt gresskarpureen f.eks. med ristede gresskarkjerner og litt hakket kruspersille.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg hokkaido gresskar
  • 1 stk løk i terninger
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 dl lett matfløte
  • 1 stk finhakket rød chili uten hinner og frø
  • 1 ss finrevet frisk ingefær

Fremgangsmåte

  • Vask gresskaret godt og bak det i ovnen på 175°C i 1 time. Da er det lettere å skjære i det etterpå.

    Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Behold skallet på og skjær gresskaret deretter i terninger.

    Ha gresskarterningene over i kokende buljong sammen med løk.

    Kok i noen minutter til terningene er møre.

    Hell av kokevannet, men ta vare på det.

    Mos gresskar og løk med en potetmoser eller en gaffel.

    Spe med kraft og fløte til du har fått passe konsistens.

    Smak til med finhakket chili og revet frisk ingefær.

    Pynt gresskarpureen f.eks. med ristede gresskarkjerner og litt hakket kruspersille.