Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Grønn pesto:

    Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.

    Rød pesto:

    Del paprikaen i to og bak i ovnen med skinnet opp på 220°C i ca. 10 minutter. La det avkjøle i en plastpose. Da er det lett å dra av skinnet.

    Soltørkede tomater som har ligget i olje, tørkes av.

    Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.

     

    Pestoene oppbevares i kjøleskap, og holder seg godt i en drøy uke.

INGREDIENSER

  • Grønn pesto:
  • 1 dl hakket frisk basilikum
  • 2 båt hvitløk
  • 30 g pinjekjerner eller mandler ristet i varm panne
  • 100 g revet parmesan
  • 6 ss olivenolje
  • Rød pesto:
  • 2 dl soltørkede tomater
  • 1 stk rød paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl valnøttkjerner eller pinjekjerner
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss hakket frisk timian
  • nykvernet pepper
Grønn pesto lages tradisjonelt av  basilikum, hvitløk, olje og pinjekjerner, og er et kjempegodt tilbehør f.eks. til pasta.

Fremgangsmåte

  • Grønn pesto:

    Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.

    Rød pesto:

    Del paprikaen i to og bak i ovnen med skinnet opp på 220°C i ca. 10 minutter. La det avkjøle i en plastpose. Da er det lett å dra av skinnet.

    Soltørkede tomater som har ligget i olje, tørkes av.

    Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.

     

    Pestoene oppbevares i kjøleskap, og holder seg godt i en drøy uke.