Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i store biter. Kok opp vann med buljongterning og kok grønnsakene til de så vidt er møre.

    Fres hakket løk og karri i olje til løken er myk, men ikke brun. Rør inn mel og spe med litt silt grønnsakkraft. La sausen småkoke et par minutter, rør inn kokosmelk og kok sausen videre til den er fyldig. Smak til med limesaft og skall, smak til med salt og pepper.

    Anrett de varme grønnsakene på tallerkenen med sausen over.

    Grønnsaker i karri er kjempegodt f.eks. til fiskeretter.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk gulrot
  • ½ stk sellerirot
  • ½ stk hodekål
  • 3 dl vann
  • ½ stk kyllingbuljongterning
  • Karrisaus:
  • 1 ss olje
  • 1 stk hakket sjalottløk
  • ts karri
  • 1 ss hvetemel
  • kokevann fra grønnsakene
  • 2 dl kokosmelk
  • revet skall og saft av ½ stk lime
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i store biter. Kok opp vann med buljongterning og kok grønnsakene til de så vidt er møre.

    Fres hakket løk og karri i olje til løken er myk, men ikke brun. Rør inn mel og spe med litt silt grønnsakkraft. La sausen småkoke et par minutter, rør inn kokosmelk og kok sausen videre til den er fyldig. Smak til med limesaft og skall, smak til med salt og pepper.

    Anrett de varme grønnsakene på tallerkenen med sausen over.

    Grønnsaker i karri er kjempegodt f.eks. til fiskeretter.