Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • 1. Finriv gulrøttene.
    2. Ha gulrøttene i en kjele med skall og saft av sitronene.
    3. Skrell ingefærroten med en potetskreller og riv den fint.
    4. Ha ingefær i kjelen og la det koke opp. Bland i vann og sukker og la marmeladen koke uten lokk til den blir tyktflytende (ca 1 time).
    5. Hell den varme marmeladen på rene glass og oppbevar den kjølig.

INGREDIENSER

  • ½ kg revne gulrot
  • 2 stk skall og saft av sitron
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • dl vann
  • 500 g sukker

Fremgangsmåte

  • 1. Finriv gulrøttene.
    2. Ha gulrøttene i en kjele med skall og saft av sitronene.
    3. Skrell ingefærroten med en potetskreller og riv den fint.
    4. Ha ingefær i kjelen og la det koke opp. Bland i vann og sukker og la marmeladen koke uten lokk til den blir tyktflytende (ca 1 time).
    5. Hell den varme marmeladen på rene glass og oppbevar den kjølig.