Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og skjær dem i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene mellom f.eks. skaftene på to tresleiver når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom.

    Ha potetene i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak. Stek dem i ovn på 220 °C i ca. 20 min. Men vurder størrelsen; jo større poteter - jo lenger steketid.

    Ta ut formen og pensle på mer smør. Stek videre i ca. 20 min. eller til potetene er møre og har fått en pen gyllen farge. Dryss over finhakket kruspersille rett før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g potet - jevnstore
  • 2 ss smeltet smør
  • salt og pepper
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og skjær dem i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene mellom f.eks. skaftene på to tresleiver når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom.

    Ha potetene i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak. Stek dem i ovn på 220 °C i ca. 20 min. Men vurder størrelsen; jo større poteter - jo lenger steketid.

    Ta ut formen og pensle på mer smør. Stek videre i ca. 20 min. eller til potetene er møre og har fått en pen gyllen farge. Dryss over finhakket kruspersille rett før servering.