Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del kålen i litt store terninger og kok den i vann og salt i ca. 10 minutter til den er gjennommør.

    Smelt smør i en kjele og tilsett melet.

    Spe med kokekraft fra kålen og melk, til du får en litt tykk hvit saus. La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper.

    Tilsett den kokte kålen og bland den godt inn i sausen.

    Server nylaget kålstuing f.eks. til kjøttkaker, pølseretter eller retter av røkt kjøtt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk nykål, sommerkål eller 1 stk. hodekål
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl kraft fra koking av kålen
  • 2 dl melk
  • ¼ ts malt muskat
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Del kålen i litt store terninger og kok den i vann og salt i ca. 10 minutter til den er gjennommør.

    Smelt smør i en kjele og tilsett melet.

    Spe med kokekraft fra kålen og melk, til du får en litt tykk hvit saus. La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper.

    Tilsett den kokte kålen og bland den godt inn i sausen.

    Server nylaget kålstuing f.eks. til kjøttkaker, pølseretter eller retter av røkt kjøtt.