Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.

    Rør eggeplommer, sukker, maisstivelse og frøene fra vaniljestangen sammen i en kjele til du får en glatt blanding.

    Tilsett melken og sett kjelen over på medium varme. Rør hele tiden til det tykner. Kremen må ikke koke.

    La vaniljekremen avkjøle.

    Du kan gjerne lage vaniljekremen dagen før den skal brukes. Den holder seg noen dager i kjøleskapet.

    Vaniljekremen kan gjerne blandes med pisket kremfløte eller den kan brukes alene.

INGREDIENSER

  • 1 stk vaniljestang
  • 6 ss sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 6 stk eggeplomme
  • 4 dl lettmelk
Pavlova med jordbær og blåbær. Fin kake til 17. mai.

Fremgangsmåte

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.

    Rør eggeplommer, sukker, maisstivelse og frøene fra vaniljestangen sammen i en kjele til du får en glatt blanding.

    Tilsett melken og sett kjelen over på medium varme. Rør hele tiden til det tykner. Kremen må ikke koke.

    La vaniljekremen avkjøle.

    Du kan gjerne lage vaniljekremen dagen før den skal brukes. Den holder seg noen dager i kjøleskapet.

    Vaniljekremen kan gjerne blandes med pisket kremfløte eller den kan brukes alene.