Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær squash og paprika i mindre biter. Rens blomkål, skrell gulrøttene og løken og skjær alt i biter. Sett ovnen på 200 grader C.

    Varm opp olje i en stekepanne og stek grønnsakene til de begynner å få en fin farge sammen med de soltørkede tomatene og oliven. Strø på salt og pepper.

    Legg alt over i en ildfast form sammen med hvitløken og bak formen i ovnen i ca. 20 minutter på nederste rille.

    Finhakk og bland urter og balsamicoeddik og hell over formen med grønnsakene når de er ferdig stekt.

    Server som en egen rett med godt brød til eller som tilbehør til annen middag.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk gul squash (grønn kan også brukes)
  • 1 stk rød paprika
  • ½ stk blomkål
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss strimlede soltørkede tomater
  • 1 dl sorte oliven
  • 8 båt skrelte hvitløk
  • 15 blad friske urter
  • 2 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper
Miljøbilde av bakte grønnsaker med hvitløk servert på hvitt fat

Fremgangsmåte

  • Skjær squash og paprika i mindre biter. Rens blomkål, skrell gulrøttene og løken og skjær alt i biter. Sett ovnen på 200 grader C.

    Varm opp olje i en stekepanne og stek grønnsakene til de begynner å få en fin farge sammen med de soltørkede tomatene og oliven. Strø på salt og pepper.

    Legg alt over i en ildfast form sammen med hvitløken og bak formen i ovnen i ca. 20 minutter på nederste rille.

    Finhakk og bland urter og balsamicoeddik og hell over formen med grønnsakene når de er ferdig stekt.

    Server som en egen rett med godt brød til eller som tilbehør til annen middag.