Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og kok potetene sammen med hvitløksbåter til potetene er møre. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.

    Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.

    Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum og parmesan. Smak til med salt og pepper. Pynt mosen med sprøstekte skinkestrimler og noen blader frisk basilikum.

    Ha gjerne litt gurkemeie i stappen. Da får den en apetittelig farge.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g potet
  • 4 båt hvitløk
  • dl melk
  • 4 ss hakkede soltørkede tomater
  • 4 ss hakkede sorte oliven
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss revet parmesan
  • salt og pepper
  • 2 skive spekeskinke - strimlet og sprøstekt
  • 4 blad frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Skrell og kok potetene sammen med hvitløksbåter til potetene er møre. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.

    Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.

    Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum og parmesan. Smak til med salt og pepper. Pynt mosen med sprøstekte skinkestrimler og noen blader frisk basilikum.

    Ha gjerne litt gurkemeie i stappen. Da får den en apetittelig farge.