Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og del jordbær i biter.

    Rens og grovriv den friske ingefæren.

    Sitrongresset knuses og legges i en kjele sammen med de andre ingrediensene. Kok opp.

    La jordbærmarmeladen småkoke i ca. 10 minutter. Avkjøl.

    Hell marmeladen over i syltetøyglass. Lukk.

    Oppbevares i kjøleskap. Kan også fryses.

INGREDIENSER

  • 1 kg jordbær
  • 30 g frisk ingefær
  • 50 g sitrongress
  • 200 g sukker
  • ½ dl vann
Blomstrete asjett med vaffel og jordbærmarmelade på hvitt trebord

Fremgangsmåte

  • Rens og del jordbær i biter.

    Rens og grovriv den friske ingefæren.

    Sitrongresset knuses og legges i en kjele sammen med de andre ingrediensene. Kok opp.

    La jordbærmarmeladen småkoke i ca. 10 minutter. Avkjøl.

    Hell marmeladen over i syltetøyglass. Lukk.

    Oppbevares i kjøleskap. Kan også fryses.