Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.

    Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.

    Finhakk rødløken og hvitløken.

    Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.

    Tilsett olje, eddik og limesaft.

    Smak til med grovmalt pepper.

    Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Da får smakene "satt" seg.

    Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.

INGREDIENSER

  • 250 g jordbær
  • ½ stk slangeagurk
  • 1 stk rødløk
  • litt nykvernet pepper
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 båt hvitløk
  • saften av 1 stk lime
  • 2 ss olje
  • 1 ss vineddik
Tre glass fylt med jordbærsalsa på en brun fjøl

Fremgangsmåte

  • Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.

    Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.

    Finhakk rødløken og hvitløken.

    Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.

    Tilsett olje, eddik og limesaft.

    Smak til med grovmalt pepper.

    Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Da får smakene "satt" seg.

    Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.