Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell halvparten av klementinene. Vask den andre halvparten godt.

    Skjær alle klementinene i to på langs, og så i skiver og deretter i to igjen.

    Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kjele. Kok opp og rør rundt.

    La marmeladen koke under lokk i 30-40 minutter til du har ønsket konsistens.

    Ha marmeladen på varme, rene glass. Oppbevares kjølig.

    Marmeladen er holdbar i opptil 2 -3 mnd. Er glasset først åpnet bør den spises i løpet av en uke. Derfor er det smart å ikke bruke for store glass.

Vaniljestang kan brukes i slike marmelader. Det er også godt med tranebær i stedet for rosiner.

INGREDIENSER

  • 1 kg klementin
  • saften av 1 stk sitron
  • 3 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 1 stk hel kanel
  • 1 dl rosiner eller tørkede blåbær

Fremgangsmåte

  • Skrell halvparten av klementinene. Vask den andre halvparten godt.

    Skjær alle klementinene i to på langs, og så i skiver og deretter i to igjen.

    Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kjele. Kok opp og rør rundt.

    La marmeladen koke under lokk i 30-40 minutter til du har ønsket konsistens.

    Ha marmeladen på varme, rene glass. Oppbevares kjølig.

    Marmeladen er holdbar i opptil 2 -3 mnd. Er glasset først åpnet bør den spises i løpet av en uke. Derfor er det smart å ikke bruke for store glass.

Vaniljestang kan brukes i slike marmelader. Det er også godt med tranebær i stedet for rosiner.