Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og del dem i biter.

    Skyll brokkolien og del i biter.

    Kok brokkoli- og potetbiter mørt - i hver sin kjele - i så lite vann som mulig. Ikke la brokkolien koke for lenge, da blir den grå.

    Hell fra kokevannet, men ta vare på det.

    La potetene dampe litt.

    Mos poteter og brokkoli sammen, rør inn smør, kesam og finhakket kruspersille.

    Spe med litt av kokevannet til passe konsistens.

    Smak til med salt og pepper.

     

    Brokkolimosen er til venstre på bildet. Oppskrift på de to andre mosene finner du til høyre på siden.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 300 g potet
  • 500 g brokkoli
  • 2 ss kesam mager
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 dl varm melk
  • 1 ss smør
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og del dem i biter.

    Skyll brokkolien og del i biter.

    Kok brokkoli- og potetbiter mørt - i hver sin kjele - i så lite vann som mulig. Ikke la brokkolien koke for lenge, da blir den grå.

    Hell fra kokevannet, men ta vare på det.

    La potetene dampe litt.

    Mos poteter og brokkoli sammen, rør inn smør, kesam og finhakket kruspersille.

    Spe med litt av kokevannet til passe konsistens.

    Smak til med salt og pepper.

     

    Brokkolimosen er til venstre på bildet. Oppskrift på de to andre mosene finner du til høyre på siden.