Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell, del og kok rødbetene og potetene sammen med finhakket sjalottløk i melk til alt er helt mørt.

    Hell av litt av melken og mos poteter og rødbeter.

    Rør inn smør og eventuelt mer av melken til du får passe konsistens.

    Smak mosen til med pepper, sitronsaft og finhakket timian.

     

     

    Rødbetemosen til høyre på bildet. Oppskriftene på de to andre mosene finner du til høyre på siden.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 300 g rødbete
  • 200 g mandelpotet
  • 4 stk finhakkede sjalottløk
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • noen dråper sitronsaft
  • finhakket frisk timian

Fremgangsmåte

  • Skrell, del og kok rødbetene og potetene sammen med finhakket sjalottløk i melk til alt er helt mørt.

    Hell av litt av melken og mos poteter og rødbeter.

    Rør inn smør og eventuelt mer av melken til du får passe konsistens.

    Smak mosen til med pepper, sitronsaft og finhakket timian.

     

     

    Rødbetemosen til høyre på bildet. Oppskriftene på de to andre mosene finner du til høyre på siden.