Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skrubb jordskokkene godt og del evt. dem som er store.

    Gni jordskokkene inn i med olje og salt, og legg dem i en ildfast form, e.l., slik at de ligger jevnt i ett lag.

    Bak jordskokkene møre i ovn på 200°C - 225°C, ca. 45 minutter, men bland inn tomatene når halve tiden har gått.

    Ha hvitløk, basilikumblader, pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til en tykk masse. Tilsett olje i en tynn stråle til du har en pesto med passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

    Server de bakte jordskokkene sammen med pestoen - gjerne som tilbehør til middag eller som en egen smårett.

     

    Kilde: www.saesonforgodsmag.dk

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1,2 kg jordskokk
  • 2 ts olivenolje
  • 1 ts salt
  • 250 g rød cherrytomat - delt i to
  • Pesto:
  • 2 båt hvitløk
  • 50 g frisk basilikum
  • 25 g pinjekjerner
  • 40 g revet parmesan
  • olivenolje

Fremgangsmåte

  • Skrubb jordskokkene godt og del evt. dem som er store.

    Gni jordskokkene inn i med olje og salt, og legg dem i en ildfast form, e.l., slik at de ligger jevnt i ett lag.

    Bak jordskokkene møre i ovn på 200°C - 225°C, ca. 45 minutter, men bland inn tomatene når halve tiden har gått.

    Ha hvitløk, basilikumblader, pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til en tykk masse. Tilsett olje i en tynn stråle til du har en pesto med passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

    Server de bakte jordskokkene sammen med pestoen - gjerne som tilbehør til middag eller som en egen smårett.

     

    Kilde: www.saesonforgodsmag.dk