Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell pærene. Del dem og fjern kjernehusene. Skjær dem i tynne skiver og legg dem i en kjele sammen med safran og lys sirup. La koke under lokk i 5-10 minutter.

    Skyll og rens chilien fri for frø og hinner, del den og kutt den i svært små biter.

    Ha chilien og syltesukkeret over i kjelen og kok videre i 2 minutter til.

    Hell marmeladen over på varme og rene glass.

    Oppbevares kjølig.

INGREDIENSER

  • 1 kg moden pære
  • ½ g safran
  • 3 dl lys sirup
  • 1 stk rød chili
  • 4 dl syltesukker

Fremgangsmåte

  • Skrell pærene. Del dem og fjern kjernehusene. Skjær dem i tynne skiver og legg dem i en kjele sammen med safran og lys sirup. La koke under lokk i 5-10 minutter.

    Skyll og rens chilien fri for frø og hinner, del den og kutt den i svært små biter.

    Ha chilien og syltesukkeret over i kjelen og kok videre i 2 minutter til.

    Hell marmeladen over på varme og rene glass.

    Oppbevares kjølig.