Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask potetene godt og del dem på langs. Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og pepper og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene. Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader C til de er møre (ca 20 min).

    Når potetene er møre fordeles pesto og revet parmesanost over. Gratinér potetene i ovn på 225 grader C til osten er smeltet.

    Dryss basilikumblader og ristede pinjekjerner ved servering.

    Bruk gjerne litt store mandelpoteter til denne retten.


INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g jevnstore potet
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 dl pesto
  • 1 dl revet parmesan
  • 2 blad frisk basilikum
  • 1 ss ristede pinjekjerner
Pestobakte potethalvdeler på hvitt fat

Fremgangsmåte

  • Vask potetene godt og del dem på langs. Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og pepper og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene. Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader C til de er møre (ca 20 min).

    Når potetene er møre fordeles pesto og revet parmesanost over. Gratinér potetene i ovn på 225 grader C til osten er smeltet.

    Dryss basilikumblader og ristede pinjekjerner ved servering.

    Bruk gjerne litt store mandelpoteter til denne retten.