Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del plommene og fjern steinene. Skjær plommene opp i biter.

    Knus spisskummenfrø og kajennepepper i en morter.

    Fjern frø og hinner fra chilien, og hakk hvitløk og chili fint.

    Kok alt sammen uten sukker i 20 minutter.

    Tilsett sukker og la chutneyen putre på svak varme uten lokk i ca. 2 timer, til den er blitt tykk og litt seig.

    Fyll chutneyen over på varme og rene glass som lukkes med en gang.

    Avkjøl glassene og oppbevar dem kjølig.

INGREDIENSER

  • 1 kg blå plomme
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 2 stk hel nellik
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 dl rosiner
  • 3 dl rødvinseddik
  • 250 g brunt sukker
Plommechutney i hvit skål

Fremgangsmåte

  • Del plommene og fjern steinene. Skjær plommene opp i biter.

    Knus spisskummenfrø og kajennepepper i en morter.

    Fjern frø og hinner fra chilien, og hakk hvitløk og chili fint.

    Kok alt sammen uten sukker i 20 minutter.

    Tilsett sukker og la chutneyen putre på svak varme uten lokk i ca. 2 timer, til den er blitt tykk og litt seig.

    Fyll chutneyen over på varme og rene glass som lukkes med en gang.

    Avkjøl glassene og oppbevar dem kjølig.