Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og selleriroten og kutt i tynne skiver på en "mandolin" eller med en ostehøvel. Finhakk frisk dill.

    Smør en ildfast form. Legg poteter og selleri lagvis med et par spiseskjeer fløte, litt dill og litt salt og pepper mellom hvert lag til et par cm under kanten på formen. Avslutt med å helle fløten over.

    Dekk så med aluminiumsfolie. Gratiner potetterten i ovnen på 200°C i ca. 40 minutter.

    La formen få avkjøle seg litt før den hvelves og skjæres opp.

    Pynt gjerne med finhakket rødløk og friske urter på toppen før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 8 stk potet (kokfaste)
  • 1 stk sellerirot - middels stor
  • 1 bunt frisk dill
  • 4 ss smør
  • 2 dl matfløte

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og selleriroten og kutt i tynne skiver på en "mandolin" eller med en ostehøvel. Finhakk frisk dill.

    Smør en ildfast form. Legg poteter og selleri lagvis med et par spiseskjeer fløte, litt dill og litt salt og pepper mellom hvert lag til et par cm under kanten på formen. Avslutt med å helle fløten over.

    Dekk så med aluminiumsfolie. Gratiner potetterten i ovnen på 200°C i ca. 40 minutter.

    La formen få avkjøle seg litt før den hvelves og skjæres opp.

    Pynt gjerne med finhakket rødløk og friske urter på toppen før servering.