Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og del sellerirot, poteter og jordskokk. Skjær noen tynne skriver jordskokk som legges til side i sitronvann. Disse skal sprøstekes og ha som garnityr.

    Kok grønnsakbitene møre i vann. Hell av kokevannet, men ta vare på det.

    Mos grønnsakene sammen med margarin.

    Smak til med revet muskat, salt og pepper.

    Del sjampinjongen i skiver og stek dem i olje sammen med jordskokkskivene.

    Server mosen med stekt sjampinjong og jordskokkskiver og et dryss med hakket kruspersille på toppen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 8 stk potet
  • 3 skive knollselleri (sellerirot)
  • 4 stk jordskokk
  • kokevann til å spe med
  • salt og pepper
  • 2 ss margarin
  • revet muskat
  • 10 stk frisk sjampinjong
  • 1 ss olje
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Skrell og del sellerirot, poteter og jordskokk. Skjær noen tynne skriver jordskokk som legges til side i sitronvann. Disse skal sprøstekes og ha som garnityr.

    Kok grønnsakbitene møre i vann. Hell av kokevannet, men ta vare på det.

    Mos grønnsakene sammen med margarin.

    Smak til med revet muskat, salt og pepper.

    Del sjampinjongen i skiver og stek dem i olje sammen med jordskokkskivene.

    Server mosen med stekt sjampinjong og jordskokkskiver og et dryss med hakket kruspersille på toppen.