Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • I ovn ved 220°C i ca. 10 minutter.

    Skjær bort stilkfestet på tomatene og del dem i to. Legg dem i et ildfast fat og dryss på salt og pepper.

    Rør sammen strøkavring, kruspersille, timian, hvitløk, olje og limeskall. Rør evt. også inn litt limesaft hvis massen virker for tørr.

    Fordel massen på tomatene og bak dem midt i ovnen til de er gjennomvarme og så vidt begynner å falle sammen.

    Server dem varme eller kalde, f.eks. mens man venter på at grillmaten skal bli ferdig eller som tilbehør til stekt kjøtt og kylling.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk tomat
  • salt og pepper
  • 1 dl strøkavring
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 2 båt presset hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • revet skall av 1 stk lime

Fremgangsmåte

  • I ovn ved 220°C i ca. 10 minutter.

    Skjær bort stilkfestet på tomatene og del dem i to. Legg dem i et ildfast fat og dryss på salt og pepper.

    Rør sammen strøkavring, kruspersille, timian, hvitløk, olje og limeskall. Rør evt. også inn litt limesaft hvis massen virker for tørr.

    Fordel massen på tomatene og bak dem midt i ovnen til de er gjennomvarme og så vidt begynner å falle sammen.

    Server dem varme eller kalde, f.eks. mens man venter på at grillmaten skal bli ferdig eller som tilbehør til stekt kjøtt og kylling.