Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Knus krydder i en morter. Kok opp rips, krydder, rødvinseddik og la det koke i ca. 20 minutter under lokk.

    Tilsett brunt sukker og kok forsiktig opp. Pass på at det ikke brenner seg. Ta ut kanelstangen.

    Ha chutneyen over på rene, varme glass og lukk med tett lokk.

    Ripschutney oppbevares mørkt og kjølig.

INGREDIENSER

  • 1 kg rips
  • 5 ss rødvinseddik
  • 4 stk hel kardemomme
  • 2 stk hel allehånde
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 4 stk hel nellik
  • 1 stk hel kanel
  • 250 g brunt sukker

Fremgangsmåte

  • Knus krydder i en morter. Kok opp rips, krydder, rødvinseddik og la det koke i ca. 20 minutter under lokk.

    Tilsett brunt sukker og kok forsiktig opp. Pass på at det ikke brenner seg. Ta ut kanelstangen.

    Ha chutneyen over på rene, varme glass og lukk med tett lokk.

    Ripschutney oppbevares mørkt og kjølig.