Rødkål i kjele

Rødkål

Rødkål er et naturlig tilbehør til julematen for mange. Og hva smaker vel bedre enn hjemmelaget rødkål?
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 2 epler (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl eplemost
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 2 ts malt allehånde

Fremgangsmåte

  1. Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett eplemost og eddik.
  2. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til.
  3. Rør evt. inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.
Litt rosiner eller tørket fiken i strimler (3-4 ss) i siste kokeminutt gir en raffinert smak. Krydder som stjerneanis og kanelstang setter også en fin smak på rødkålen.
Legg til på Min side
Del på Facebook