Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik.

    Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til.

    Rør evt. inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.

    Litt rosiner eller tørket fiken i strimler (3-4 ss) i siste kokeminutt gir en raffinert smak.

NB. Galvaniserte kjeler (som kun er brukt som fotorekvisita på bildet) bør ikke brukes i matlaging.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 750 g rødkål
  • 2 stk eple (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • dl kjøttkraft eller vann
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 2 ts malt allehånde

Fremgangsmåte

  • Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik.

    Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til.

    Rør evt. inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.

    Litt rosiner eller tørket fiken i strimler (3-4 ss) i siste kokeminutt gir en raffinert smak.

NB. Galvaniserte kjeler (som kun er brukt som fotorekvisita på bildet) bør ikke brukes i matlaging.