Röstipotet med spekeskinke

Røsti med timian

Mange sveitsere ser på røsti som en slags nasjonalrett. Nå til dags brukes røsti stort sett som tilbehør til andre retter, mens vi foreslår den her som en liten egen rett med rømme og spekeskinke til.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 poteter - gjerne en melen sort
  • 1 dl revet hvitost
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts potetmel
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ss smør

Garnityr

  • 1 dl ekstra lett rømme (rømmekolle)
  • 100 g spekeskinke
  • 0,5 bunt ruccula
  • 0,5 rødløk i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. Skrell og grovriv potetene. La potetene ligge på kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Ha de revne potetene over i en bolle.
  2. Bland inn revet ost, salt, potetmel og hakket frisk timian. Gressløk kan også brukes.
  3. Varm smør i en stekepanne. Fordel potetblandingen utover i pannen og klem ut til en stor, flat kake. La den steke over moderat varme til røstien er gyllenbrun og sprøstekt. Vend den ved hjelp av et stort lokk eller en flat tallerken og la den steke ferdig.
  4. Legg røstien på et stort fat.
  5. Anrett ruccula, rødløk, spekeskinke og rømme over og server straks.
Legg til på Min side
Del på Facebook