Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Vask betene og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form.Baketiden varierer med størrelsen. Beregn 1 - 1 1/2 time i ovnen på 220°C. Betene er ferdige når de er møre helt igjennom.

    Kutt av toppen på betene. Ha over noen dråper olje og finhakket kruspersille.

    Server betene som en bakt potet. De passer like godt som et spennende innslag på tapasbordet som til garnityr f.eks. til høstens viltmiddag.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk gulbete
  • 2 stk chioggiabete
  • ½ kg grovt salt
  • 2 ss rapsolje med sitron
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Vask betene og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form.Baketiden varierer med størrelsen. Beregn 1 - 1 1/2 time i ovnen på 220°C. Betene er ferdige når de er møre helt igjennom.

    Kutt av toppen på betene. Ha over noen dråper olje og finhakket kruspersille.

    Server betene som en bakt potet. De passer like godt som et spennende innslag på tapasbordet som til garnityr f.eks. til høstens viltmiddag.