Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrubb potetene og legg dem i et kokekar, dryss over salt og hell på så mye vann at potetene så vidt dekkes.

    Kok potetene under lokk til de er møre - 10-15 minutter avhengig av størrelsen. Hell av kokevannet.

    Rør sammen ingrediensene til dippen og smak den til med salt.

    Server potetene som en selvstendig smårett eller snacks med dippen ved siden av.

    Potetene er også gode som tilbehør til spekemat, grillmat eller annet - med eller uten dipp.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg nypotet
  • 500 g havsalt
  • vann
  • Dipp:
  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl kesam original
  • 2 båt presset hvitløk
  • 0,15 ts kajennepepper
  • 1 ts friskpresset sitronsaft
  • 1 ts paprikapulver
  • salt

Fremgangsmåte

  • Skrubb potetene og legg dem i et kokekar, dryss over salt og hell på så mye vann at potetene så vidt dekkes.

    Kok potetene under lokk til de er møre - 10-15 minutter avhengig av størrelsen. Hell av kokevannet.

    Rør sammen ingrediensene til dippen og smak den til med salt.

    Server potetene som en selvstendig smårett eller snacks med dippen ved siden av.

    Potetene er også gode som tilbehør til spekemat, grillmat eller annet - med eller uten dipp.