Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask og skrubb selleriroten godt. Bruk gjerne en liten knuv eller en skje for å skrape ut jordrester i gropene.

    Skrell selleriroten og potetene med en potetskreller.

    Del alt i grove biter og kok mørt i vann uten salt.

    Hell av vannet. Vi anbefaler at du tar vare på vannet som kraft til f.eks. suppe. Kraften er fin å fryse ned.

    Mos det grovt med margarin og den varme melken til ønsket konsistens.

    Smak til med salt, pepper og muskat og dryss over finhakket kruspersille ved servering.

    Kjempegodt å servere som en egen liten rett f.eks. med stekte strimler av sellerirot og stekt aromasopp.

Unngå salt i kokevannet, ellers kan du lett få en seig mos.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 600 g sellerirot
  • 200 g potet
  • vann til koking
  • dl varm lettmelk
  • 1 ss margarin
  • salt og pepper etter smak
  • ½ ts malt muskat
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille
Hjemmelaget potetstappe / potetmos

Fremgangsmåte

  • Vask og skrubb selleriroten godt. Bruk gjerne en liten knuv eller en skje for å skrape ut jordrester i gropene.

    Skrell selleriroten og potetene med en potetskreller.

    Del alt i grove biter og kok mørt i vann uten salt.

    Hell av vannet. Vi anbefaler at du tar vare på vannet som kraft til f.eks. suppe. Kraften er fin å fryse ned.

    Mos det grovt med margarin og den varme melken til ønsket konsistens.

    Smak til med salt, pepper og muskat og dryss over finhakket kruspersille ved servering.

    Kjempegodt å servere som en egen liten rett f.eks. med stekte strimler av sellerirot og stekt aromasopp.

Unngå salt i kokevannet, ellers kan du lett få en seig mos.