Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær auberginer i 1/2 cm tykke skiver. Legg skivene i lettsaltet vann i 30 minutter. Skjær squash i 1/2 cm tykke staver på langs. Skyll aubergineskivene og tørk av vannet. Sikt mel over squashstavene.

    Varm oljen og stek squashstavene gyllenbrune på begge sider. La dem renne av på kjøkkenpapir.

    Aubergineskivene trenger høy steketemperatur. Sikt litt mel på skivene og stek dem gylne. Legg de ferdig stekte skivene på kjøkkenpapir.

    Drypp vann over loffskivene og la dem trekke i ca. 10 minutter. Klem ut overflødig vann. Ha loffskiver, hvitløk og salt i en hurtigmikser og kjør til jevn mos.

    Tilsett oljen litt etter litt mens maskinen går i sakte fart. Tilsett nøtter. Sausen skal ha konsistens som majones.

    Legg nystekte grønnsaker opp på et serveringsfat og dryss litt salt på. Server med hvitløksausen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 350 g aubergine
  • 350 g grønn squash
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss olje til fritering
  • salt
  • Hvitløksaus:
  • 4 skive loff uten skorpe
  • 3 båt hvitløk hakkede
  • ½ ts salt
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss malte valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  • Skjær auberginer i 1/2 cm tykke skiver. Legg skivene i lettsaltet vann i 30 minutter. Skjær squash i 1/2 cm tykke staver på langs. Skyll aubergineskivene og tørk av vannet. Sikt mel over squashstavene.

    Varm oljen og stek squashstavene gyllenbrune på begge sider. La dem renne av på kjøkkenpapir.

    Aubergineskivene trenger høy steketemperatur. Sikt litt mel på skivene og stek dem gylne. Legg de ferdig stekte skivene på kjøkkenpapir.

    Drypp vann over loffskivene og la dem trekke i ca. 10 minutter. Klem ut overflødig vann. Ha loffskiver, hvitløk og salt i en hurtigmikser og kjør til jevn mos.

    Tilsett oljen litt etter litt mens maskinen går i sakte fart. Tilsett nøtter. Sausen skal ha konsistens som majones.

    Legg nystekte grønnsaker opp på et serveringsfat og dryss litt salt på. Server med hvitløksausen.