Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell løken, skjær dem i små biter og kok dem møre i litt vann. La løken renne av seg.

    Ha rene, rensede stikkelsbær i en kjele sammen med løken, rosiner og de øvrige ingrediensene.

    Chutneyen skal småkoke ca. 1 time til den er tyktflytende.

    Fyll den over på rene glass eller krukker. Avkjøl og sett på lokk.

INGREDIENSER

  • kg stikkelsbær
  • 250 g løk
  • 175 g rosiner
  • 350 g sukker
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts hel nellik
  • 6 ss eddik, 7 %

Fremgangsmåte

  • Skrell løken, skjær dem i små biter og kok dem møre i litt vann. La løken renne av seg.

    Ha rene, rensede stikkelsbær i en kjele sammen med løken, rosiner og de øvrige ingrediensene.

    Chutneyen skal småkoke ca. 1 time til den er tyktflytende.

    Fyll den over på rene glass eller krukker. Avkjøl og sett på lokk.