Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smelt smør/margarin og tilsett hvetemel. Spe med melk. Rør godt. La sausen koke opp. Potetene skrelles og skjæres i terninger eller båter som tilsettes i sausen. Sausen skal nå småkoke til potetene er varme, men ikke så lenge at de går i stykker. Klippet dill tas i. I stedet for dill kan det brukes kruspersille, forskjellige krydder eller krydderurter, løk, hvitløk eller purre.

    Kjempegodt til fisk, røkt kjøtt eller pølseretter.

    Stuede poteter kan fryses. De bør da tines og varmes i vannbad.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 6 stk kokte potet
  • dl hakket frisk dill
  • Hvit saus:
  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • ½ ss salt
  • ¼ ts malt hvit pepper

Fremgangsmåte

  • Smelt smør/margarin og tilsett hvetemel. Spe med melk. Rør godt. La sausen koke opp. Potetene skrelles og skjæres i terninger eller båter som tilsettes i sausen. Sausen skal nå småkoke til potetene er varme, men ikke så lenge at de går i stykker. Klippet dill tas i. I stedet for dill kan det brukes kruspersille, forskjellige krydder eller krydderurter, løk, hvitløk eller purre.

    Kjempegodt til fisk, røkt kjøtt eller pølseretter.

    Stuede poteter kan fryses. De bør da tines og varmes i vannbad.