Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del hodekålen i to og fjern de ytterste bladene og den grove "stilken".

  • Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i biter eller båter i en kjele.

  • Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Smak til med eddik og sukker. Rør godt innimellom.

Lager du surkål av rødkål bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge best.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 750 g hodekål
  • 2 stk eple (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • ca. 2 ts karve
  • dl vann - eller kraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte

  • Del hodekålen i to og fjern de ytterste bladene og den grove "stilken".

  • Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i biter eller båter i en kjele.

  • Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Smak til med eddik og sukker. Rør godt innimellom.

Lager du surkål av rødkål bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge best.