Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del plommene i to og fjern steinene.

    Skrell hvitløken.

    Del chili i to og fjern frø og hinner. Skjær den i små biter.

    Vask appelsinen godt, riv skallet og press saften.

    Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok sausen i ca. 25 minutter. Rør av og til.

    Bruk en stavmikser og mos til en jevn fin saus.

    Oppbevares på rene flasker i kjøleskap eller fryses ned i bokser/poser.

INGREDIENSER

  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 båt hvitløk
  • 10 stk plomme
  • 2 stk rød chili uten hinner og frø
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 dl sukker
  • 2 ss revet appelsinskall
  • saften av 1 stk appelsin
Skål med plommesaus

Fremgangsmåte

  • Del plommene i to og fjern steinene.

    Skrell hvitløken.

    Del chili i to og fjern frø og hinner. Skjær den i små biter.

    Vask appelsinen godt, riv skallet og press saften.

    Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok sausen i ca. 25 minutter. Rør av og til.

    Bruk en stavmikser og mos til en jevn fin saus.

    Oppbevares på rene flasker i kjøleskap eller fryses ned i bokser/poser.