Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Visp sammen kaldt vann og salt til saltet løser seg opp. Vask agurken og legg i saltlaken. La det stå svalt i et døgn.

    Sil fra agurkene i en sil og la dem renne godt av. Kok opp eddik, vann og sukker, og rør til sukkeret er helt oppløst.

    Ha agurkene, rensede hele hvitløkbåter, timianstilker og pepperkorn på rene glass. Hell den varme laken på og avkjøl. Sett på lokk og sett glassene i kjøleskap.

    Agurkene er ferdig syltet etter ca. 2 uker.

    Om de syltede agurkene oppbevares mørkt og kjølig, så er de holdbare i ca. 6 måneder.

INGREDIENSER

  • 10 stk drueagurk
  • 1 l vann
  • 1 dl salt
  • 2 dl eddik, 7 % 7 %
  • 2 dl vann
  • 5 dl sukker
  • 10 båt hvitløk
  • 10 stilk frisk timian
  • 15 stk hele rosépepper
  • 15 stk hele grønne pepperkorn

Fremgangsmåte

  • Visp sammen kaldt vann og salt til saltet løser seg opp. Vask agurken og legg i saltlaken. La det stå svalt i et døgn.

    Sil fra agurkene i en sil og la dem renne godt av. Kok opp eddik, vann og sukker, og rør til sukkeret er helt oppløst.

    Ha agurkene, rensede hele hvitløkbåter, timianstilker og pepperkorn på rene glass. Hell den varme laken på og avkjøl. Sett på lokk og sett glassene i kjøleskap.

    Agurkene er ferdig syltet etter ca. 2 uker.

    Om de syltede agurkene oppbevares mørkt og kjølig, så er de holdbare i ca. 6 måneder.