Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i.

    Del det i to og skrap ut kjernene.

    Skjær gresskaret i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.

    Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.

    Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker.

    Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Kok chilien med de siste minuttene.

    Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk.

    Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.

INGREDIENSER

  • 1 kg gresskar
  • 4 dl eddik, 7 %
  • 750 g sukker
  • 40 g hel frisk ingefær
  • 3 stk hel nellik
  • 1 stk rød chili
Terninger av syltet gresskar på glass med Hokkaido-gresskar i bakgrunnen.

Fremgangsmåte

  • Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i.

    Del det i to og skrap ut kjernene.

    Skjær gresskaret i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.

    Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.

    Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker.

    Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Kok chilien med de siste minuttene.

    Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk.

    Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.