Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og skjær rødløken i tynne skiver.

    Ha løken over på rene, varme glass.

    Kok opp vann, eddik, sukker, pepperkorn og laurbærblad, og rør til sukkeret er oppløst.

    Sil laken for å fjerne pepperkorn og laurbærblad.

    Hell den kokende laken over løken og lukk glasset.

    Avkjøl.

    Løken er klar til bruk etter en times tid, men den blir bedre og bedre etter hvert.

INGREDIENSER

  • ½ dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • dl vann
  • 10 stk hel pepper
  • 2 stk laurbærblad
  • 3 stk rødløk
Syltet rødløk

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær rødløken i tynne skiver.

    Ha løken over på rene, varme glass.

    Kok opp vann, eddik, sukker, pepperkorn og laurbærblad, og rør til sukkeret er oppløst.

    Sil laken for å fjerne pepperkorn og laurbærblad.

    Hell den kokende laken over løken og lukk glasset.

    Avkjøl.

    Løken er klar til bruk etter en times tid, men den blir bedre og bedre etter hvert.