Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Dypp tomatene noen sekunder i kokende vann, legg dem rett over i iskaldt vann og flå skinnet av. Del tomatene i to og klem ut innmaten. Skjær tomatkjøttet i terninger og bland det med sukker. La tomatene stå på kjøkkenbenken en times tid så sukkeret begynner å smelte. Kok tomatene under lokk til de er møre og begynner å mose seg.

    Rør inn ingefær og sitronsaft og kok marmeladen videre i ca. 5 minutter uten lokk. Fyll marmeladen på små glass som skues til med det samme.

    Porsjonen gir ca. 2 dl marmelade.

INGREDIENSER

  • 500 g tomat
  • 250 g sukker
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Dypp tomatene noen sekunder i kokende vann, legg dem rett over i iskaldt vann og flå skinnet av. Del tomatene i to og klem ut innmaten. Skjær tomatkjøttet i terninger og bland det med sukker. La tomatene stå på kjøkkenbenken en times tid så sukkeret begynner å smelte. Kok tomatene under lokk til de er møre og begynner å mose seg.

    Rør inn ingefær og sitronsaft og kok marmeladen videre i ca. 5 minutter uten lokk. Fyll marmeladen på små glass som skues til med det samme.

    Porsjonen gir ca. 2 dl marmelade.