Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Samlet vekt på frukten er ca. 750 g.

    Vask frukten godt. Skrell all frukten tynt med potetskreller. Strimle skallet fint. Skjær bort de hvite hinnene på frukten og skjær frukten i skiver. Samle kjernene og legg dem i et stykke gas eller i et tefilter.

    Kok skall, frukt og kjerner i vannet til det er godt mørt, ca. 1 time. Rør inn sukker og kok frukten videre uten lokk i ca. 20 minutter. Ta opp posen med kjerner.

    Fyll marmeladen over på små glass som skrues til med det samme.

    Oppskriften gir ca. 3/4 l marmelade.

INGREDIENSER

  • 1 stk grapefrukt
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk sitron
  • dl vann
  • 1 kg sukker

Fremgangsmåte

  • Samlet vekt på frukten er ca. 750 g.

    Vask frukten godt. Skrell all frukten tynt med potetskreller. Strimle skallet fint. Skjær bort de hvite hinnene på frukten og skjær frukten i skiver. Samle kjernene og legg dem i et stykke gas eller i et tefilter.

    Kok skall, frukt og kjerner i vannet til det er godt mørt, ca. 1 time. Rør inn sukker og kok frukten videre uten lokk i ca. 20 minutter. Ta opp posen med kjerner.

    Fyll marmeladen over på små glass som skrues til med det samme.

    Oppskriften gir ca. 3/4 l marmelade.