Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Riv agurkene på grovt rivjern.

    Press eller hakk hvitløken over i yoghurten.

    Bland agurk og yoghurt. Smak til med salt og pepper.

    La gjerne tzazikien stå å godgjøre seg i kjøleskap en times tid. Smakene kommer da mye bedre fram.

Om du bruker vanlig naturell yoghurt, må du la yoghurten renne av gjennom et kaffefilter - ca. 30 minutter. Bruker du matyoghurt, trenger du ikke det.

INGREDIENSER

  • 2 stk slangeagurk
  • 3 båt hvitløk
  • 3 dl matyoghurt
  • salt og pepper
Tzatziki smaker nydelig f.eks. til grillmaten eller ved siden av annen middag.

Fremgangsmåte

  • Riv agurkene på grovt rivjern.

    Press eller hakk hvitløken over i yoghurten.

    Bland agurk og yoghurt. Smak til med salt og pepper.

    La gjerne tzazikien stå å godgjøre seg i kjøleskap en times tid. Smakene kommer da mye bedre fram.

Om du bruker vanlig naturell yoghurt, må du la yoghurten renne av gjennom et kaffefilter - ca. 30 minutter. Bruker du matyoghurt, trenger du ikke det.