Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Lag parmesansausen ved å skrelle og finhakke løken.

    Fres løken i 1 ss smør. Ha i hvitvin og la koke ned til det er 1/3 igjen.

    Tilsett melken og kok opp igjen.

    Bland maizena med 2 ss vann og jevn sausen med dette.

    Ha i revet ost, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

    Skrell grønnsakene og skjær dem i terninger på 2x2 cm.

    Varm opp olje i en wokpanne eller stekepanne med høy kant.

    Wok grønnsakene på middels høy varme til de er lett gylne og knapt møre.

    Server wokede rotgrønnsaker med parmesansausen.

     

    Tips:

    Om du ikke ønsker at rødbetene skal farge over på de andre grønnsakene, så stek/wok dem for seg.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 100 g gulrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • 100 g persillerot
  • 100 g pastinakk
  • 100 g kålrot
  • 100 g rødbete
  • 100 g gulbete
  • 4 ss smaksnøytral olje
  • Parmesansaus:
  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 2 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 6 dl melk
  • 100 g reven parmesan
  • 20 g maisstivelse (maizena)
  • 2 ss kaldt vann
  • salt og pepper
  • sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Lag parmesansausen ved å skrelle og finhakke løken.

    Fres løken i 1 ss smør. Ha i hvitvin og la koke ned til det er 1/3 igjen.

    Tilsett melken og kok opp igjen.

    Bland maizena med 2 ss vann og jevn sausen med dette.

    Ha i revet ost, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

    Skrell grønnsakene og skjær dem i terninger på 2x2 cm.

    Varm opp olje i en wokpanne eller stekepanne med høy kant.

    Wok grønnsakene på middels høy varme til de er lett gylne og knapt møre.

    Server wokede rotgrønnsaker med parmesansausen.

     

    Tips:

    Om du ikke ønsker at rødbetene skal farge over på de andre grønnsakene, så stek/wok dem for seg.