Å bruke bønner i salater er en fin måte å få i seg proteiner på når du ønsker det kjøttfritt. De svarte og hvite bønnene bidrar også til at salaten blir god og mettende. Her i en salat med gulbete og chiaggiobete.
En omelett er fint å lage ferdig og ha i kjøleskapet til barna kommer fra skolen. Den er også yppelig til å putte i matpakken eller lunsjboksen, og er også en rask og god kveldsrett. Her har vi laget et ansikt med brokkolini, cherrytomater og paprika.
Dette er en deilig matsalat proppfull av smak fra hvitløk, ruccula, frisk ingefær og koriander. Om du ønsker kan du bytte couscousen med byggryn.
Frukt er nydelig i salater. Her har vi brukt deilige søte plommer, som harmonerer kjempegodt med vårløk, linser og ruccula. Dressingen setter prikken over i'en.
Rødbeter er en grønnsak som fortjener å bli brukt mer. Her en oppskrift på en rødbetesalat som du kan spise alene eller som tilbehør til kjøtt og fisk, eller bruke som pålegg på brødskiva.
Dette er en salat som du kan servere til all type mat. Appelsin eller klementin er deilig å bruke i salat, og gjerne grapefrukt også.
En norsk variant av en buddhabolle med poteter og tomater som kan serveres som egen rett eller som garnityr til middagen.
Strimler av grønnsaker som freses raskt i panne er kjempegodt i stedet for spagetti. Her har vi brukt strimlene i en såkalt bolle, men er også supre sammen med tomatsaus. Grønnsakspagettien kan også være et godt tilbehør f.eks. til stekt kylling.
Buddhabolle eller hippiebolle er en ganske ny trend. Basisen er grønnsaker og en proteinkilde som bønner, linser eller andre gryn. Her får bakte beter og sellerirot selskap av linser som er proteinkilden i denne middagsretten.
Denne vegetarretten er en variant Bibimbap som er en typiske «bollemiddag» fra Korea. Risen er byttet ut med byggryn. I Korea er det vanlig å bruke rester i en slik bolle. Sørg for at grønnsakene skaper mye farger.
Hvis du ønsker deg et sunt og lettlagd smørbrød, som egner seg like godt til frokost som til lunsj, er dette et perfekt valg hvor tomat, avokado og koriander er deilig pålegg.
Wraps er god matpakke-mat. Sammen med bær, staver av grønnsaker og noen tomater blir det klassens kuleste matpakke.
Deilig terte med vårløk og timian er et populært middagsforslag både for store og små. Lag den gjerne dagen i forveien for så å bare varme opp når den skal spises. Restene kan spises som "etter skoletid-mat".
En solid og sommerlig frokost eller lunsj med sprøristet grovt rugbrød og så mye skivede jordbær og ruccula som du ønsker.
God pesto lager du best selv og den smaker best nylaget. Og det går nesten like fort å lage den som å vri av lokket på et glass.
Det er ikke mye som skal til for å gjøre en matpakke mer spennende. En god sandwich med avokado, squash, rødløk og tomat gjør susen og holder seg godt frem til lunsj.
Denne oppskriften passer godt som en lett lunsj eller som tilbehør til middag.
Denne klassiske pastaretten er rask og enkel å tilberede, og den deilige smaken av pesto, basilikum og parmesan gjør at du får lengsel til Italia.
Ha denne nydelige påleggsalaten på en grov brødblings til lunsj. Nam!
En saftig og kjempegod pai med tomater og løk som smaker godt til middag med en grønn salat til. Rester av pai passer godt i matboksen på jobb eller skole dagen etter.
Fullkornspasta med smakfull sopp- og aspargessaus toppet med klippet gressløk og revet parmesan. Middag eller varm lunsj på rundt 15 minutter.