En norsk variant av en buddhabolle med poteter og tomater som kan serveres som egen rett eller som garnityr til middagen.
Tacoinspirert salatbolle eller buddhabolle er en middagsvariant som passer like godt til hverdags som til fest. Bønnene i tacosausen er proteinkilden i denne kjøttfrie retten.
Salsaen vår smaker herlig av tomater, koriander, hvitløk, chili og lime og er det naturlige tilbehøret bl.a. til meksikansk mat som taco. Prøv den også som dipp til grønnsaksnacksen - f.eks. etter skoletid.
Revet blomkål blir raskt til blomkålris. Her en smaksrik risotto med soltørkede tomater som er et spennende tilbehør til middagen. Enkel blomkålris passer til alt.
Tomater, basilikum, avokado og rødløk er en unik kombinasjon smaksmessig. Salaten kan serveres som en egen liten rett eller som en forrett.
Den nye rosettkålen kan gjerne spille hovedrollen i en ovnsbakt omelett. I Italia heter den frittata og i Spania tortilla. Med litt tomat og vellagret ost blir det en deilig smårett eller lettvint middag.
En enkel og smakfull forrett eller en liten rett til kvelds med den nye kålen rosettkål, tomater og vårløk. Server den i porsjonsskåler eller i en salatbolle.
Lekker smårett hvor jordskokk spiller hovedrollen. Server den som en pikant forrett eller som tilbehør til annen middag.
En morsom liten forrett eller en fin rett til tapasbordet. Salaten kan lages av andre grønnsaker, om du ønsker det - bare prøv deg frem.
Den klassiske italienske bruschettaen er grillede eller stekte skiver av brød eller baguett med hvitløk, tomater og olivenolje. Her en variant med jordbær som anbefales som forrett eller som en liten smårett.
Skal du ha gjester og skal servere forrett? Da er disse kanapeene smarte å lage. Deilig topping med tomater, vårløk, oliven og bladpersille og på toppen en skive mozzarella.
Lettkokt brokkolini med deilig saus av rød paprika, squash og rødløk servert sammen med posjerte egg smaker kjempegodt som en liten smårett eller som en forrett.
Tre enkle og kjempegode sauser som er supre å servere til de fleste kokte grønnsaker. Sausene kan også serveres som dipp til grønnsaksnacks.
Hjertesalat med krem av avokado og aspargesbønner kan serveres som en lett forrett, som snacks eller som en del av tapas. Den er også kjempegod å servere ved siden av annen middag.
Disse godbitene med tomat er supre å servere som små apetittvekkere. De er også perfekte når du skal servere tapas.
Bruschetta (uttales brusketta) med tomater er en liten snack som utmerket godt kan brukes som en liten velkomstbit eller som en forrett.
Tomater er nydelig på pizza! Og med ferdig pizzabunn og ferdig saus, er det fort gjort å servere en deilig pizza på italiensk vis.
Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør til middagen.
Sufflétomater er et sprekt innslag f.eks. på tapasbordet. Kan også være en velsmakende liten kveldsrett og er også perfekt til klubbservering.
Tomatsandwichen skal lages dagen før den skal spises. Dette er perfekt til piknik eller i matpakken. Hvis du ikke er glad i oliven, kan de f.eks. erstattes med mer sylteagurk.
Provence-tomater er f.eks. nydelig som en liten forrett mens man venter på at middagen skal bli ferdig. De kan også utmerket serveres som tilbehør til stekt kjøtt eller kylling.