Slik bruker du moreller i maten

Alt du trenger å vite om moreller.

Moreller, kirsebær, kjært barn har mange navn, men visste du at moreller smaker annerledes enn det mange kaller kirsebær?

De er faktisk to forskjellige typer kirsebær og har egne navn basert på at de smaker forskjellig. Moreller heter også søtkirsebær fordi den har mye sødme, mens det vi kaller for kirsebær er mer syrlige og kalles også surkirsebær. 

Crunchy sommersalat med moreller

Bruk i maten
Ettersom morellene er så søte og gode så passer de perfekt til å spise som en snack eller ha som fersk topping i for eksempel en salat.

Moreller kan også tilberedes i retter - slik som man ellers bør med surkirsebær. Ha moreller i syltetøy, hjemmelaget iskrem, smoothies, pai og kaker. Moreller passer også bra med and, kylling og annen fugl.

På grunn av sødmen så passer også moreller bra sammen med ost og nøtter.

Enkel hjemmelaget iskrem med moreller

Moreller er en steinfrukt og er i slekt med plommer. Moreller kan være gule, gulrøde, mørkerøde og nesten svarte. I Norge produseres de hovedsaklig i Hordaland, Sogn og Fjordane, Telemark og Buskerud. Her begynner morellsesongen i juli og varer til ca. slutten av august.

Ernæring
Moreller er bra for både fordøyelsen og blodtrykket fordi det er gode kilder til henholdsvis kostfiber og kalium. I tillegg inneholder moreller en del antioksidanter og få kalorier.

Oppskrifter med moreller

Les mer