Hopp til innhold

Påmelding er nå åpnet - klikk HER!

 

 

 

Nå er vi snart i gang igjen!

Fra 28. mai kan du melde på ditt utsalgssted og kjempe om tittelen norgesmester i sunn fastfood 2018. Følg med på www.sunnfastfood.no.

I mellomtiden kan du melde deg inn i facebookgruppa Sunnfastfood, slik at du er klar når sommeren kommer.

Enkel påmelding

Du kan delta med én rett. Det kan være alt fra et større måltid til en snack - så lenge det kan spises på farta. 

Eksempler på retter du kan melde deg på med:

Linseburger

 Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer 

Vegetarburgere basert på belgvekster som linser, bønner og kikerter blir stadig mer populært. Sammen med for eksempel salat, tomat og løk (min. 100 gram) er dette virkelig sunn fastfood som samtidig ser og smaker godt ut. Mange produsenter lager nå ferdig vegetarburgere, sjekk hva din leverandør kan tilby deg.

Fiskekakeburger med coleslaw

En fiskeburger med grovt brød og minst 100 gram frukt eller grønt er en god kandidat til NM i sunn fastfood. Helsemyndighetene anbefaler oss å spise mer fisk, grove kornprodukter og frukt og grønt – denne retten inneholder alle tre produktgruppene. 

Minipizza

En porsjonspizza som inneholder 100 gram frukt eller grønt, kan være et alternativ for påmelding i NM i sunn fastfood.

Vanlig burger med grønt tilbehør

 Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no/Synøve Dreyer

Dersom du melder deg på med en hamburger, bør kjøttet være så rent som mulig, alternativt bestå av kylling/kyllingfilet eller fisk. Server gjerne med søtpotetfries for å heve grøntandelen. Coleslaw teller også som grønt.

 Pokebolle

 Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Marte Garmann

Pokebolle er trendy fastfood! Nordmenn spiser for lite fet fisk, frukt og grønnsaker, og denne retten bidrar med disse varene.

 Wraps i alle varianter

 Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer

Wraps er enkelt å spise på farten. Legg for eksempel i salatblader, avokado, paprika og tzatziki sammen med fisk eller rent kjøtt.

 Smoothies

 

Smoothie smaker godt, ser bra ut i disken, og er en god kilde til frukt og grønt. Tips: Hvis dere har mulighet til å lage egen smoothie; Prøv å blande inn noe grønt! Spinat, brokkoli og gulrot passer fint i smoothies.

Pølse med grønnsaktopping

 Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Marte Garmann

Sett farge på pølsa med grønt tilbehør! Pølse er et vanlig innslag i fastfoodmaten, og den smaker enda bedre med frisk topping, som guacamole, coleslaw eller mangosalsa.

Oppkuttet frukt og grønt

 

Du kan melde deg på med noe så enkelt som 100 gram oppkuttet frukt eller grønt i beger, enten du lager selv eller får fra din leverandør.

 

Bedømmelse

Alle produkter og retter med minimum 100 gram frukt, bær eller grønnsaker er kvalifisert. Juryen vil i sin bedømmelse se på produktet/retten, markedsføring, konsept og salg. 

Det er det enkelte utsalgsstedet som deltar. Selv om du er en del av en større kjede, er det du, dine ansatte og ditt utsalgssted som melder seg på og som eventuelt vinner prisen.

Husk å sende inn din evaluering i august!

Etter kampanjeperioden er ferdig i august vil du få en påminnelse om å sende inn din evaluering. Her sender du et kort referat av kampanjeperioden, gjerne med bilder av hvordan dere har markedsført produktet og kort om salgstall. Dette tar ikke lang tid, men er nødvendig for å bli med videre i konkurransen.

OBS! Kun de som sender inn evaluering vil bli vurdert av juryen, og er dermed med videre.

 

Følg med på www.sunnfastfood.no og gjør deg klar - kanskje blir akkurat du og dine ansatte ny norgesmester?

 

Les mer om fjorårets konkurranse her!

Last ned pdf av brosjyre om NM i sunn fastfood 2018 her!