Ingredienser
Løkpai
Over 60 min
0.5 av 5 om dagen
I denne paien får løken skinne i hovedrollen. Her er det brukt butterdeig som paibunn, men om du ønsker kan en vanlig paideig brukes.
Fremgangsmåte
- Tin butterdeigplatene og legg dem oppå hverandre.
- Kjevle ut til en rund leiv slik at du får dekket en ildfast form på ca. 24 cm i diameter. Bruk gjerne fingrene til å klemme deigen på plass i formen.
- Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk den med matpapir, ha gjerne tørkede erter på slik at den ikke blåser seg opp under steking.
- Forstek paien på nederste rille i ca. 15 minutter på 200 grader.
- Rens løken og del den i to på tvers. Stek snittflaten raskt en god varm panne, slik at de får en fin gylden overflate.
- Bland de andre ingrediensene til fyllet og ha det i paiskallet.
- Fordel løken i paiskallet.
- Stek paien på nederste rille i ca. 40 minutter ved 200 grader. Eggestanden skal være stiv og løken skikkelig god og mør.
- Server med et godt dryss av frisk timian.