Curuba

Curuba er en avlang pasjonsfrukt med gult eller grønt skall og en geléaktig fruktmasse som inneholder mange små frø.

Curuba er en avlang frukt med gult eller grønt skall og en geléaktig fruktmasse som inneholder mange små frø. Frukten er søt og saftig med en karakteristisk syrlig smak. Brukes mest til dessert, sortbet eller juice. Kan skaffes hele året fra Colombia.

 

Bruksområde

Pasjonsfrukt spises naturell, og det er det geleaktige fruktkjøttet i midten som spises. Del frukten i to og spis fruktkjøttet med skje direkte fra skallet. Fruktkjøttet kan også skrapes ut og brukes til fruktsalater eller til iskrem. Kan også brukes i sauser, juice eller drinker.

 

Egenskaper

Pasjonsfrukt er en kilde til vitamin E og C. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Pasjonsfrukt har også høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.

 

Kvalitetskrav

Pasjonsfrukt skal ikke har sprekker eller bløte flekker i skallet og fargen skal være jevn. Moden frukt har et skrukkete utseende på skallet, mens en umoden frukt har et glatt skall.

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
Spiselig del
61 %
Vann
75 g
Kilojoule
184 KJ
Kilokalorier
44 Kcal
Protein
2,6 g
Karbohydrat
5,8 g
Fett
0,4 g
Norsk
Pasjonsfrukt
Latin
Passiflora edulis
Engelsk
Passionfruit, Purple granadille
Tysk
Passionsfrucht, Purpurgranadille
Fransk
Fruit de la passion
Spansk
Granadilla
Italiensk
Frutta della passione, Granadiglia