Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en wok eller dyp stekepanne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres det raskt i ca. 1/2 minutt. Tilsett vårløk og stek den i 1 minutt.

    Rør inn gulrot og sopp og stek blandingen videre i 2 minutter. Rør inn kålen og sukkerertene og stek videre i 1 minutt.

    Hell på soyasaus og søt søt soyasaus (kecap manis), skru ned varmen og la retten surre i 3-4 minutter til grønnsakene begynner å bli myke.  Dryss over finhakket koriander til slutt.

    Server gjerne woken med nudler eller ris.

    Tips: Du kan også tilsette retten strimlet kylling eller annet stekt kjøtt. Rensede reker eller scampi er også godt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk strimlet rød spisskål
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • ½ stk rød chili - renset og finhakket
  • 4 stk grovkuttet vårløk
  • 2 ss soyaolje
  • 2 stk gulrot i tynne skiver
  • 100 g frisk sjampinjong i skiver
  • 100 g sukkererter - delt i to på langs
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 3 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en wok eller dyp stekepanne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres det raskt i ca. 1/2 minutt. Tilsett vårløk og stek den i 1 minutt.

    Rør inn gulrot og sopp og stek blandingen videre i 2 minutter. Rør inn kålen og sukkerertene og stek videre i 1 minutt.

    Hell på soyasaus og søt søt soyasaus (kecap manis), skru ned varmen og la retten surre i 3-4 minutter til grønnsakene begynner å bli myke.  Dryss over finhakket koriander til slutt.

    Server gjerne woken med nudler eller ris.

    Tips: Du kan også tilsette retten strimlet kylling eller annet stekt kjøtt. Rensede reker eller scampi er også godt.