Hopp til innhold


INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • kg kålrot
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • smak til med salt og pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • litt av kokevannet

Fremgangsmåte

  • Vask og skrell kålroten og gulroten og skjær i terninger.

  • Kok grønnsakterningene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på det.

  • Mos terningene og ha i fløte, litt av kokevannet, smør og smak til med salt, pepper og muskat.

Skal du servere kålrotstappe til pinnekjøtt, kan du erstatte noe av væsken med kraft fra pinnekjøttet. Du kan også erstatte noe av kålroten med et par gulrøtter eller poteter. Da blir stappen mildere på smak. NB. Galvaniserte kjeler (som kun er brukt som fotorekvisita på bildet) må ikke brukes i matlaging.