Ingredienser
Asiatisk laks med ris
20-40 min
1 av 5 om dagen
En smakfull middag med honningglasert laks, ris og en kremet salat av agurk og avokado. Servér gjerne sammen i en bolle eller hver for seg i skåler.
Fremgangsmåte
Forbered risen:
- Kok ris etter anvisning på pakken og sett til side.
- Lag honningmarinaden: I en liten bolle, bland honning, soyasaus, sriracha-saus, olivenolje, limesaft og finhakket hvitløk. Rør godt sammen.
Tilbered laksen:
- Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
- Kutt laksen i 3x3 cm store terninger.
- Bland laksebitene med honningmarinaden.
- Legg laksen i en ildfast form med bakepapir. Stek i ca. 10 minutter til laksen er gjennomstekt og flaker seg lett.
Forbered topping:
- Skjær opp avokado og agurk i små terninger. Rør sammen i en bolle med en klype salt.
- Rens granateple.
- Sil av sylta rødløk.
- I en bolle: Rør sammen sriracha og majones.
Servering:
- Fordel ris i skåler og topp med honningglasert laks.
- Legg på avokado, agurk, granateplekjerner og syltet rødløk.
- Topp med chilimajones, dryss over sesamfrø over og friske urter.
- Server gjerne med lime på siden om ønskelig.
Prøv å bytte ut risen med quinoa eller blomkålris for en lettere variant.