Asiatisk laks med ris

Asiatisk laks med ris

En smakfull middag med honningglasert laks, dampet ris og en kremet salat av agurk og avokado. Servér gjerne sammen i en bolle eller hver for seg i skåler.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Honningglasert laks

  • 500 g laks
  • 3 ss honning
  • 2 ss soyasaus - gjerne med lavt saltinnhold
  • 1 ss olivenolje
  • Valgfritt 1 ts sriracha
  • 1 ss limesaft
  • 2 båter hvitløk , finhakket

Til servering

Fremgangsmåte

Forbered risen:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken og sett til side.
  2. Lag honningmarinaden: I en liten bolle, bland honning, soyasaus, sriracha-saus, olivenolje, limesaft og finhakket hvitløk. Rør godt sammen.


Tilbered laksen:

  1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
  2. Kutt laksen i 3x3 store terninger.
  3. Bland laksebitene med honningmarinaden.
  4. Legg laksen i en ildfast form med bakepapir. Stek i ca. 10 minutter til laksen er gjennomstekt og flaker seg lett.

Forbered topping:

  1. Skjær opp avokado og agurk i små terninger. Rør sammen i en bolle med en klype salt.
  2. Rens granateple.
  3. Sil av sylta rødløk.

Servering:

  1. Fordel ris i skåler og topp med honningglasert laks.
  2. Legg på avokado, agurk, granateple og syltet rødløk..
  3. Dryss sesamfrø over, og pynt med friske urter.
  4. Server gjerne med litt ekstra soyasaus eller lime på siden om ønskelig.
Tips:
Prøv å bytte ut risen med quinoa eller blomkålris for en lettere variant.
Del på Facebook