Asiatisk laks med ris

Ingredienser

Asiatisk laks med ris

20-40 min
1 av 5 om dagen

En smakfull middag med honningglasert laks, ris og en kremet salat av agurk og avokado. Servér gjerne sammen i en bolle eller hver for seg i skåler.

Fremgangsmåte

Forbered risen:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken og sett til side.
  2. Lag honningmarinaden: I en liten bolle, bland honning, soyasaus, sriracha-saus, olivenolje, limesaft og finhakket hvitløk. Rør godt sammen.


Tilbered laksen:

  1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
  2. Kutt laksen i 3x3 cm store terninger.
  3. Bland laksebitene med honningmarinaden.
  4. Legg laksen i en ildfast form med bakepapir. Stek i ca. 10 minutter til laksen er gjennomstekt og flaker seg lett.

Forbered topping:

  1. Skjær opp avokado og agurk i små terninger. Rør sammen i en bolle med en klype salt.
  2. Rens granateple.
  3. Sil av sylta rødløk.
  4. I en bolle: Rør sammen sriracha og majones.

Servering:

  1. Fordel ris i skåler og topp med honningglasert laks.
  2. Legg på avokado, agurk, granateplekjerner og syltet rødløk.
  3. Topp med chilimajones, dryss over sesamfrø over og friske urter.
  4. Server gjerne med lime på siden om ønskelig.
Tips:
Prøv å bytte ut risen med quinoa eller blomkålris for en lettere variant.

Hvor godt likte du oppskriften?