S�k blant oppskrifter
Meny
Nyhetsarkiv
Nyhetsarkiv
Noe av det sunneste du kommer til å spise i julen
05.12.2023
Julen er tiden for god mat og hygge, og den tradisjonelle maten står sterkt blant de fleste. Ofte får vi høre at julen er tiden for fråtsing og usunne måltider. Men det er mye bra på tallerkenen rundt høytiden også. Her er råvarer som vi forbinder med juletiden som vi kan spise med den beste samvittighet.
Stram økonomi; Spis grønt og billig
22.11.2023
Økte kostnader gjør at mange må gjøre justeringer i både levevaner og handlekurven, men ikke la det gå på helsen løs, advarer Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Vinnerne av NM Sunn mat i kantina
20.11.2023
I dag er vinnerne av NM Sunn mat i kantina kåret. Nivået har vært svært høyt og det er veldig gledelig å se hva kantinene på pallen har gjort av ekstra innsats i konkurranseperioden for å fremme Merav-råvarene, sier Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kinakål på nye måter
09.11.2023
Mange husker nok kinakålsalat servert med mais, paprika og thousand island dressing. Da vi ble kjent med kinakål på 70 tallet hev vi oss over den. Kinakålen gjorde oss til en salatspisende nasjon!
Dette høstes på jordene nå
06.11.2023
Norskproduserte frukt og grønnsaker er ikke noe som bare hører sommerhalvåret til. Faktisk finnes det grønnsaker som høstes så sent som i november. Lagringsgrønnsakene er nå på full fart inn til lagring, og det kan nordmenn nyte godt av utover den kalde lange vinteren og så langt lageret rekker.
Gresskar hører ikke bare Halloween til
25.10.2023
Selv om halloweengresskar er mest vanlig, blir det mer og mer populært med andre gresskartyper også. Ikke kast restene fra Halloweengresskaret og lag noe godt med gresskar i høst!
I dag er det VERDENS frukt- og grønnsaksdag!
20.10.2023
I dag er det verdens frukt- og grønnsaksdag som markeres over store deler av verden. Bak markeringen er alliansen som jobber for å fremme inntak av frukt og grønnsaker, AIAM5 for mennesker over hele verden (1). Dagen markeres i over 30 land på samme dato, 20.oktober.
Årets vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare
17.10.2023
NM i frukt og grønt dagligvare er en godt etablert konkurranse som i en årrekke har motivert og engasjert både kjeder, butikker og frukt- og grøntansvarlige til mersalg av frukt og grønt, nå er årets vinnere premiert.
Eksperter slår alarm! Vi spiser alt for lite frukt og grønt!
17.10.2023
I dag legger Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) frem ferske tall som viser at andelen som spiser “5 om dagen” er på rekordlavt nivå. Eksperter er svært bekymret for nordmenns kosthold.
Rimelig moro i høstferien
05.10.2023
En av fire skal ha høstferie melder Virke i en pressemelding (1). Blant de som skal reise bort er det ca halvparten som skal ha ferie i utlandet. Men må man reise bort for å kose seg i høstferien? Her får du tips til turmat som er både hyggelig å lage og spise sammen.
Avliver vanlige myter om potet
03.10.2023
Poteten bør være førstevalg som tilbehør til middagen, enten den er kokt, bakt eller stekt. Det finnes neppe en råvare som er så anvendelig og som passer til nesten alt! Bli med å feire en av Norges viktigste råvarer på potetdagen 4.oktober.
Norske husholdninger kaster mat for 10 000 i året- og de single er verst
28.09.2023
Verdens internasjonale dag mot matsvinn markeres 29. september. Visste du at det er på hjemmebane at det kastet mest mat? En vanlig husholdning kaster mat for 10 000 kroner i året (1). Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Få tips til hvordan du kan redusere matsvinn!
Hipp hurra for Epledagen- 30 år!
23.09.2023
Norske epler er søte, sprø og saftige og nå finnes de i butikker over hele landet. Hvert år feires Epledagen siste tirsdag i september, som i år faller på tirsdag 26. september.
De tre store matdagene i høst
20.09.2023
Nå bugner butikkene av fantastiske norskprodusert frukt og grønnsaker, og det er derfor på sin plass å feire vår rike matkultur. I september og oktober er det flere merkedager som markerer hvor viktig norsk produksjon er for vår selvforsyning. La oss sammen feire høstens smaksopplevelser og den unike norske matkulturen!
Helsemessige fordeler med Airfryer
15.09.2023
Airfryer har blitt svært populært- fordi den tilbereder sunn mat - raskt og enkelt! Grønnsaker er perfekt å tilberede i airfryer. De blir skikkelig sprø på utsiden, og deilige og møre inni. Hvis du syns det tar mye tid å tilberede grønnsaker, prøv airfryer da vel!
Dette er årets finalister til “Beste 5 om dagen-ambassadør”
06.09.2023
Konkurransen NM i frukt og grønt dagligvare arrangeres for 16. året på rad av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). En av de mest prestisjetunge kåringene er ambassadørprisen, som går til en person som gjør noe ekstra for at butikkens frukt- og grøntavdeling skal skinne hver dag, og som velvillig deler sine gode ideer og tips med andre i sin kjede.
Nok et rekordår for norske plommer
30.08.2023
I de kommende ukene kan du virkelig fråtse i norske plommer. Høsteprognosen fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd viser at vi får nærmere 2000 tonn med norske plommer i år, noe som er mer enn dobling av fjorårets sesong og på høyde med den gode fruktsesongen i 2021.
Kålrot, den glemte grønnsaken
29.08.2023
Kålrota kalles «Nordens appelsin», og med god grunn da den er den norske rotgrønnsaken med mest C-vitamin, og har en fin og frisk gulfarge. Den er også en skikkelig klimavinner, og smaker dessuten utrolig godt, er allsidig og rimelig. Så hvorfor spiser vi ikke mer kålrot?
Norske jordbær og bringebær til langt ut i september!
28.08.2023
Nye produksjonsmetoder og innovative løsninger gjør at vi nå kan spise både norske bringebær, bjørnebær og jordbær også på høsten.
Vil gjøre Norge sunnere
21.08.2023
Konkurransene NM Sunn mat i farta og NM Sunn mat i kantina arrangeres for 2.gang og har som mål å bidra til å motivere kantiner og utsalgssteder som tilbyr “mat i farta” til å sette mer frukt, grønt, grovt og sjømat på menyen.
Pressekontakter
Iselin Bogstrand Sagen
Innholdsrådgiver og pressekontakt
954 18 998
iselin.sagen@frukt.no
Toril Gulbrandsen
Innholdsrådgiver, Matfaglig kompetanse
957 32 919
toril.gulbrandsen@frukt.no