Ingredienser
Brokkolisalat med sprø kikerter
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Friskt, sprøtt og fullpakket med smak! Denne brokkolisalaten er enkel å lage og passer godt med en hvitløksdressing.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Kutt brokkolihodet og -stilken i mindre biter.
- For hjemmelagde krutonger: Kutt brødskiver i tommeltykke firkanter.
- Sil av laken fra kikertene.
- Ha brokkoli, kikerter og brødbitene i en bolle. Dryss over litt olje og salt. Ha de på et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen.
- Etter ca. 10 minutter skal krutongene være sprø: Ta ut kruttongene og la grønnsakene steke i 10 minutter til.
- I en bolle, hvisk sammen majones, hvitløk, honning, sennep, sitronsaft og balsamicoeddik.
- Kutt agurk og salat i mindre biter, og rasp gulrøtter.
- Ha grønnsakene i en bolle med krutonger og pinjekjerner. Ha over dressingen.
- Servér